Zaštitne folije – vozila

Zašto se odlučiti za ASgard zaštitne folije?

Postoji više razloga zašto je dobro ugraditi zaštitne folije na staklene površine vašeg vozila. Ljepši izgled je samo jedan od njih.

ASgard zaštitne folije za automobilska stakla su napravljena s ciljem da pruže vrhunske performanse u zaštiti od topline i zračenja te zaštite od provala ali i poboljšaju izgled Vašeg vozila.

Poznate po svojoj kvaliteti i doživotnoj garanciji, dugotrajnosti boje i ljepila te montaži od strane educiranih djelatnika, ASgard folije su vrhunsko rješenje.

ZAŠTITNE FOLIJE ZA AUTO STAKLA

Sunce je ovih dana jače nego ikad. Zaštita raznim predmetima koji se vješaju po staklima nije dovoljno učinkovita jer osim što onemogućuju pogled prema van nimalo ne sprječavaju ulazak topline i UV-zraka te ne štite od ozljeda prilikom pucanja stakla.

Jedan od mogućih oblika zaštite od navedenih problema je montaža ASgard zaštitnih folija za automobilska stakla na Vaše vozilo.
ASgard zaštitne folije izrađene su od više slojeva poliestera visoke kvalitete koji se postavlja izravno na staklenu površinu sa unutarnje strane vozila.

Sa ASgard zaštitnim folijama za auto stakla koje možete naći u našoj ponudi voziti ćete se puno udobnije i s značajno smanjenom upotrebom klima uređaja, čime ćete smanjiti potrošnju goriva te doprinijeti smanjenju zagađivanja okoliša.

Zaštitne folije za automobilska stakla započinju raditi za Vas istog trenutka kada su instalirane a ne zahtijevaju nikakav izvor energije te Vas štite 24 sata dnevno.

Dostupne su u širokom spektru boja koje se dijele na više nijansi, ovisno o količini vidljive svjetlosti koju propuštaju te su zalijepljene na stakla specijalnim ljepilom koje može trajati godinama. Zaštićene su vanjskim slojem otpornim na grebanje.

Vades Centar posjeduje certifikate za termozaštitne folije prema najstrožim američkim i europskim standardima, te folije ugrađujemo uz DOŽIVOTNO JAMSTVO.

Termozaštitne folije instaliraju isključivo djelatnici Vades Centra jer Vam na taj način osiguravamo vrhunsku kvalitetu ugradnje.


Zaštita od topline

Veliki dio sunčeve energije koji dopire do nas sastoji se od infracrvenog (IC) zračenja koje je glavni uzrok zagrijavanja. Prolaskom sunčevih zraka kroz staklene površine dolazi do zagrijavanja te vrlo visokih temperatura koje negativno djeluju na naš organizam smanjujući nam radnu energiju te izazivaju umor, nervozu, napetost, nedostatak koncentracije i sl.

ASgard zaštitne folije posjeduju tanki zaštitni sloj koji smanjuje prolaz sunčeve topline reflektirajući kao ogledalo ili upijajući sunčeve zrake te tako smanjuju neželjeno zagrijavanje smanjujući i do 80% djelovanje ukupne sunčeve energije.

ASgard zaštitne folije pridonose lakšem klimatiziranju vozila te smanjuju potrebu za neprestanim radom klima uređaja a samim time utječu i na smanjenu potrošnju goriva te zagađivanje okoliša.

Zaštita od štetnog UV zračenja

UV-zračenje je glavni uzrok oštećenja na raznim materijalima te na našoj koži.

Prekomjerno izlaganje UV-zrakama može na našem tijelu uzrokovati vrlo bolne opekotine dok kod materijala dolazi do izbljeđivanja i pucanja površina izloženih suncu (armature, plastične i platnene obloge, platnene i kožne navlake i sl.)

Sve ASgard zaštitne folije posjeduju poseban sloj s UV-filterom koji zaustavlja 99% štetnog UV-zračenja te tako osjetljive materijale štiti od izbljeđivanja i oštećenja a našu kožu od opekotina koje ponekad mogu prerasti i u teža oštećenja kože pa čak i rak kože.

Zaštita od blještanja

Dio sunčevog zračenja doživljavamo kao vidljivu svjetlost koja nam omogućava obavljanje raznih poslova bez umjetne rasvjete.

Međutim, ukoliko je svjetlost prejaka i odbija se od raznih predmeta koji nas okružuju, nastaje neugodno blještanje koje ljudsko oko teško podnosi.

Smanjujući intenzitet sunčevog svjetla koje prolazi kroz staklo po danu te spriječavajući bliještanje i odbljeske svjetla vozila koja se kreću iza Vas po noći, ASgard zaštitne auto folije čine vožnju sigurnijom i udobnijom.

Zaštita od pogleda i krađe

Ponekad ste prisiljeni ostaviti vrijedne predmete bez nadzora u vozilu ili prostoru.

Upotrebom ASgard zaštitnih folija sa malim postotkom propuštanja svijetla onemogućavate laku uočljivost Vaših vrijednosti a istodobno imate mogućnost nesmetanog pogleda prema van.

Sprječavanjem neželjenih pogleda u vaše vozilo folije štite vašu privatnost te vrijedne predmete od krađe.

Zaštita od ozljeda i provale

Prilikom pucanja stakla prekrivenog ASgard folijom ne dolazi do rasprskavanja već komadići stakla ostaju zalijepljeni na foliji smanjujući tako mogućnost ozljeđivanja.

Poseban program ASgard sigurnosnih folija sprječava provalu razbijanjem stakla te tako onemogućuje provalnicima da na brzinu dođu do vrijednih stvari u Vašem vozilu.

Sigurnosne folije se nude kao potpuno prozirne ili u nekoliko boja i nijansi zatamnjenja te u različitim debljinama ovisno o namjeni.


Vrste auto folija

Zahvaljujući razvoju tehnologije proizvodnje ali i upotrebi različitih materijala, danas na tržištu postoji jako puno vrsta auto folija.
Ovisno o procesu proizvodnje i upotrebi materijala razlikujemo reflektirajuće (High Performance) folije koje osim sloja obojanog poliestera imaju i dodatne slojeve različitih metala te nereflektirajuće (Non Reflective) folije koje ne sadrže metal nego samo obojani poliester.
Nekada su takve NR folije bili sklone blijeđenju i promjeni boje u ljubičastu ali su razvojem tehnologije proizvodnje i te folije unaprijeđene te su danas po trajnosti skoro ravnopravne HP folijama.
U ponudi imamo i Metallic folije kod kojih se u procesu proizvodnje koriste samo različiti metali bez upotrebe boje te Ceramic folije koje u sebi ne sadrže niti malo metala a pružaju odličnu toplinsku zaštitu čak i kada su vrlo svjetle.
Folije se proizvode u različitim tonovima i nijansama zatamnjenja te u različitim bojama tako da je zahvaljujući vrlo širokoj ponudi moguće pronaći foliju za svačiji ukus i potrebe.

NR - Non Reflective

NR - Non Reflective folije

ASgard zaštitne folije NR serije su nereflektivne folije boje drvenog ugljena te ne posjeduju metalne slojeve i savršeno su rješenje za automobile s ugrađenim antenama, telefonima i GPS sistemima u zadnje staklo.

Folije se nude u nijansama 5 / 15 / 20 / 30 / 35 / 50 / 60 i 70

Budući da nemaju metalnih slojeva karakteristike zaštite od topline su im nešto slabije dok je zaštita od blještanja kao i UV zaštita istovjetna folijama iz HP serije.

Folije iz ove serije pokrivene su 5 godišnjim jamstvom.


HP - High Performance

High Performance window film

ASgard HP zaštitne folija za automobile razvijane su kombinacijom najnovijih naučnih dostignuća i proizvodne tehnologije te se proizvode u nekoliko različitih nijansi boja: graphite, steel, charcoal,…

ASgard HP serije zaštitnih auto folija posjeduju visoku postojanost boja i našu “neće postati ljubičaste” jamstvo.

ASgard HP serije zaštitnih auto folija su visoko kvalitetne metalizirane zaštitne folije za automobile koje osiguravaju maksimalno odbijanje topline i osebujan estetski izgled.

Ove atraktivne zaštitne folije imaju postojane boje i pokrivene su doživotnim jamstvom.

Izaberite iz širokog asortimana nijansi koji uključuje 5, 10, 15, 20, 30, 35 i 50% propusnosti vidljive svjetlosti kako bi zadovoljili sve zakone i propise kao i želje naših kupaca.


ASgard Ceramic IR

Ceramic IR window film

ASgard Ceramic IR 70 serija zaštitnih auto folija je proizvedena s potpuno novom revolucionarnom tehnologijom. Folija je skoro nevidljiva na staklenoj površini, a ipak blokira više od polovice toplinskog zračenja. Zaštita od topline je omogućena kroz selektivnu propustljivost spektra sunčeve svjetlosti.

Zahvaljujući ovom svojstvu folija propušta velik dio vidljivog spektra sunčeve svjetlosti, a zadržava propusnost infracrvene svjetlosti do ispod 20%.

Ceramic folije zadovoljavaju jedan od najvećih izazova u proizvodnji folija, a to je proizvesti zaštitnu foliju koja je vizualno bez izobličenja nakon što se postavi na staklo.

U procesu instalacije zbog specijalnih toplinsko-upijajućih dijelova u svojoj strukturi potrebno je foliju zagrijavati da bi se uspješno nalijepila. Tradicionalne folije koje upijaju infracrveno zračenje obično imaju dva sloja koji stvaraju prilično “valovitu” optičku sliku ako su predugo zagrijavane.

ASgard Ceramic IR 70 serija zaštitnih auto folija ima samo jedan sloj, osiguravajući potpunu čistoću slike bez izobličenja.

Folije iz ove serije pokrivene su doživotnom garancijom.Copyright 2013 Vades Centar Zagreb | All Rights Reserved | Vades Centar